maandag 13 juni 2011

Vakantie ruïnes van Palenque

We zijn op vakantie geweest in Mexico. Mexico bestaat uit verschillende staten net als Amerika. Mexico heeft 31 staten, het is dus heel erg groot. Wij zijn naar de staat Chiapas gegaan met de auto. De rit duurde in totaal 12 uur, waarvan wij 2 uur hebben gerust, voor de lunch en iets te drinken. Er is ontzettend veel te zien en alles is mooi en indrukwekkend. In Palenque zijn wij naar de ruïnes gegaan. Op het internet stond dat wanneer je via het museum naar binnen ging, het heel erg mooi was. Dus besloten wij eerst naar het museum te gaan en daarna bij het museum het park in te gaan.

Je moet niet slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, als je deze ingang neemt. Het was een en al trappen....pffff, het was een aardige klim, maar inderdaad heel mooi binnenkomen in het park. Onderweg kwamen wij een klein stroompje tegen met kleine watervalletjes en het was er heel groen er stonden heel veel bomen. Uiteindelijk kwamen wij bij de ruïnes en die waren ook heel groot, imponerend en hoog....en daar waar het kon, zijn wij ook naar boven geklommen. Als je bovenop de ruïnes staat, heb je een adembenemend uitzicht over de jungle.
...kijk hem dan...
 
 ...boom midden op het pad, dit is ook heel gewoon...
...onderweg vanaf het museum naar de ruïnes...
...hangbrug...
 ...deze is nog laag...
 ....wie staat er bovenop...?
...deze is iets hoger...
...deze is anders...
...en dan krijg je zo'n uitzicht...
...even uitrusten en in de schaduw zitten...

...mooi...
...ik was boven, Johan was al beneden...
...hoog...
...achterkant...
...zonder mij...

...nog lang niet alles is blootgelegd...
...en weer terug richting de uitgang bij het museum...
Terug in het hotel, dachten wij een verkoelende duik in het lege zwembad te nemen.... Toen wisten wij ook waarom het zwembad zo leeg was, het water was heel erg warm....hahahaaa. Ik ben er niet lang in gebleven, het was niet echt lekker...

1 opmerking:

Huijsmannetjes zei

Dat ziet er erg gaaf uit!