vrijdag 29 augustus 2008

Weer verder

We gaan weer door. De boosheid is nog niet over, maar wat kunnen we er nu nog aan doen? Niet veel. Er staat nog heel veel in Veracruz en dat krijgen we niet allemaal hier in Puerto Morelos. Alleen de spullen waarvan Johan heeft gezegd, dat wij het willen hebben. De rest zal waarschijnlijk verdwijnen in de huizen van de douanebeambten. Je gelooft toch zeker zelf niet dat in een corrupt land als Mexico, al die nieuwe spullen van veel betere kwaliteit, dan de mexicaanse spullen worden vernietigd? Bijvoorbeeld, de pannen roesten hier al na 2 maanden, net als het bestek. Nee......, die kant en klare gordijnen en vitrages, die hangen straks gewoon bij iemand anders voor de ramen. En dat geldt ook voor alle andere spullen die in Veracruz zijn achtergebleven bij de douane, omdat het er niet door mocht, want het was "nieuw".
De dozen die we wel hebben ontvangen zijn allemaal open geweest en uitgepakt. Wat we nodig hebben en kunnen gebruiken is uit de dozen gekomen. De tuin is weer aardig leeg, de woonkamer is weer aardig leeg. De ruimte naast onze slaapkamer staat nu vol met spullen. Er is 1 bureau in elkaar gezet. Oh ja, er komt een vriendin van mijn moeder naar Mexico in oktober, en ik heb haar gevraagd of ze het leren hoesje voor Johan mee wil nemen. Ik heb nog geen reactie van haar terug gekregen. Het is wel handig als ze het mee kan nemen. Nu zijn we bezig met de boot. Die moet worden opgeknapt. Er moeten bankjes in komen met gaten voor de tanks. En we willen er een mooi afdakje in hebben voor een beetje schaduw, als je moet wachten op de boot tussen de duiken door. De boot heeft een nieuw verfje nodig. Het houdt je bezig. We krijgen nu een 2e grote supermarkt in Puerto Morelos.

1 opmerking:

Anoniem zei

Blijft natuurlijk gigantisch balen maar probeer er niet meer aan te denken en houden jullie je maar lekker bezig met de dingen die wel lukken en gedaan kunnen worden zoals het opknappen van jullie bootje. Succes!