zondag 9 januari 2011

3 koningen

Dit was nog op 5 januari, lunch uitproberen bij het restaurantje van het hotel. Ze hadden overal kaas overheen gestrooid, dus Johan was erg blij, uhum... Nou ja, het kon er zo afgehaald worden.
...gefrituurde taco's.... ...gevuld met kip.... ...en gemalen bonen..... ...en niet te vergeten....guacamole...
...meer kwakkamole, hahahaaa. Hoe dat nou weer op mijn petje en op mijn zonnebril terecht is gekomen, ik heb geen idee, maar Johan kwam niet meer bij.
6 januari is het 3 koningen, dat is hier een groot katholiek feest. De mexicanen kopen een grote cake in de vorm van een kroon, rond of ovaal. Mensen komen bijeen om koffie of chocolade te drinken met cake. Onze buurvrouw stond om 07.30 uur bij ons voor deur om ons uit te nodigen, voor koffie en cake.......wij waren zelf nog aan het ontbijten en moesten om 08.00 uur in de ochtend in de winkel zijn voor klanten, die wilden gaan snorkelen. Toen wij eind van de dag weer terugkwamen bij ons huisje, kwam onze buuf meteen weer naar buiten. Of wij even binnen wilden komen voor een kopje koffie en een plak cake. Dus wij de spullen binnen gezet en dachten even langs bij de buurvrouw. Kregen wij meteen een tour door haar huisje. Haar man was er ook en ze had een fles wijn, dat ik geen wijn drink, dat maakte voor haar niet uit, we moesten proosten. Ze is zo blij dat ze ons als haar buren heeft, hahaaa. Ze had haar tafel heel gezellig gedekt, met de cake en kopjes voor de koffie of thee en druifjes in van riet geweven tuitjes op een standaard. We moesten elk een eigen plakje cake snijden. Ze vond dus dat ik een veel te klein plakje sneed. In de cake zitten meestal 2 kleine babypoppetjes verstopt. Als je een poppetje in je plak cake hebt, moet je op 2 februari een etentje organiseren met 'tamales' dat is iets wat ze hier eten. Als 2 verschillende mensen een poppetje hebben, kunnen zij het samen organiseren. Bij ons was de buurman de persoon, die allebei de poppetjes had. Wij hebben er tot ongeveer 20.30 uur gezeten, daarna naar huis en nog gegeten. De dag daarna, was ik ziek geworden, dus vandaar dat er een tijdje niets is gebeurd op ons blog.

Geen opmerkingen: