zaterdag 20 december 2014

feestje

Toen wij gisteren naar huis gingen zijn we eerst nog langs de Sosa gegaan om nieuwe sloten te kopen voor de nieuwe fietsen. De Sosa is een doe het zelf zaak. Het is klein, maar ze hebben van alles. Je vertelt de man wat je nodig hebt en hij pakt het voor je, terwijl je voor een balie/vitrine staat. Gisteren kwamen wij aan en er was een mannetje met een keyboard muziek aan het maken en aan het zingen. Een ander stond te bbq-en. We kregen eten aangeboden tortillas met vlees en Mexicaanse salsa en wat te drinken. Ze vierden hun 5 jarig jubileum, met de klanten. Johan kreeg nog een tas mee met 2 t-shirts voor ons. Dat was onverwacht wat van de Mexicaanse gastvrijheid en gezelligheid. 

Eergisteren zijn we bij Luzma en Francisco geweest. Zij hadden ons uitgenodigd voor een oudejaarsborrel. Dat was ook al een gezellig avondje. Dit keer had ik geen tijd om iets lekkers te maken, dus we hadden een paar cakes gekocht voor daar. Stond ze toevallig achter ons bij de kassa in de supermarkt met haar vader. Handig, want nu kon ze meteen de cakes meenemen.

En vanochtend waren we iets later in de winkel. We waren onderweg en zagen de vrachtwagen met gastanks rijden. We stopten ernaast en vroegen of ze richting ons huis wilden rijden. Eenmaal terug bij ons huis zagen we de wagen onze kant op rijden en daarna reed hij ineens een hele andere kant op. Gelukkig heb ik het mobiele nummer van deze chauffeur in mijn telefoon staan. Na een telefoontje kwam hij toch nog onze kant op, gelukkig. Nu hebben we weer voldoende gas voor warm water en het fornuis.


Geen opmerkingen: