zondag 15 maart 2009

Rijbewijs

Eergisteren zijn Johan en ik naar Cancun gegaan na sluitingstijd. We wilden onze mexicaanse rijbewijzen verlengen en we moesten ook boodschappen doen. We hadden al eerder gecheckt wat we allemaal nodig hadden en ze waren tot 21.00 uur open. Erg handig voor de mensen die de hele dag werken.
Het ging allemaal razendsnel. We hadden toch nog van een paar pagina's uit onze FM3 een kopie nodig en ook de rekening die we bij ons hadden, waar ons woonadres op staat moest gekopieerd worden. Bij deze instantie hebben ze daarover nagedacht want, er staat een kopieermachine waar de mensen tegen betaling, een kopie kunnen laten maken.
Toen we alles bij elkaar hadden, kregen wij een formulier mee en we moesten ons weer melden bij de verschillende loketjes. Eerst administratie, daarna naar de ogentest, hier kun je ook meteen een brilletje kopen, jaja, er is overal aan gedacht. Hierna moet je betalen voor alles en dan door naar de laatste ruimte voor de foto en uiteindelijk krijg je je nieuwe rijbewijs.
Johan had de grootste lol met de vrouw die onze rijbewijzen maakte, ze was ontzettend aan het sjansen met hem, hahaa. Burgelijke staat is bij Johan 'soltero' oftewel single, nou .... zij was nog wel 'soltera', single maar dan vrouwelijk, hahahaaa. Hij werd van Johannes omgedoopt tot John en daarna tot Juan, hahahaa. Ze zei ook dat als iemand Franciscus heette dat ze deze naam omdoopte tot Franky en daarna tot Pancho, hahahaaaa geweldig. Zij had in ieder geval heel erg veel lol in haar werk.
Voor de zekerheid heeft Johan gevraagd wat wij nu allemaal mogen rijden met ons rijbewijs en ze heeft ons verteld dat we alles mogen besturen, zelfs de tram!!! Vandaar dat we hier vrachtwagens zien met bestuurders die niet weten hoe ze die bochten moeten maken of hoe ze een bocht achteruit moeten rijden. Met tramrails hoef je verder niets te doen wat dat betreft, hahaa. Wat ik trouwens wel heel erg goed vind is dat hier op het rijbewijs het telefoonnummer wordt vermeld van de persoon die je gewaarschuwd wilt hebben als er iets is gebeurd. En dan ook nog je bloedgroep erbij, ik vind het fantastisch.

Geen opmerkingen: