maandag 17 mei 2010

Toeristen...

Gisteren kwamen we aan in de winkel en daar kwamen we erachter, dat we bijna geen electriciteit hadden. We hebben toen besloten om naar de ruïnes van Coba te gaan, iets wat wij anders vandaag wilden doen. Wij hebben dus een dagje de toerist uitgehangen.
....stop bij Tulum... ...even de benen strekken...
Coba is heel anders dan Chitzen Itza. Het is veel minder commercieel. De trip er naartoe was ongeveer 2 uur rijden, daar aangekomen kostte de parkeerplaats voor auto's 40 pesos. De parkeerplaats was al niet zo heel groot. Buiten heb je een aantal winkels en restaurantjes, rondom de parkeerplaats. Bij de toiletten heb je ook het hokje voor de kaartjesverkoop, 51 pesos voor een kaartje. Bij de ingang naar het park heb je gidsen, die vragen of je ze wilt huren. Ik ben vergeten om de prijs te vragen. Wij gingen naar binnen, bij de ingang hebben ze 1 kaart, waarop alles staat aangegeven en dan kun je het park gaan bezichtigen.
.... ...kijk naar die boom, groeit bovenop de tunnel... ...groots en indrukwekkend... .... ...en lage tunnels voor de Maya bevolking...
Wij hadden de eerste ruïnes gezien en kwamen weer terug wandelen. Er is een plek waar je fietsen of een fietstaxi, een driewieler, lijkt op een betjak, kunt huren. Daar vroegen wij wat de afstanden waren richting de grote tempel, dit was 2 km heen en 2 km terug. Het was best wel warm, maar wij twijfelden nog. We vroegen waar wij ergens een plattegrond konden kopen, aangezien wij op het terrein geen enkel winkeltje meer zagen en ook geen grote borden met een plattegrond. Het was mogelijk om een gidsje te kopen maar........, bij de ingang......, buiten het park. Wij zijn weer naar buiten gegaan en daar hebben wij een gidsje gekocht, ik heb ze gezien in het Engels, Duits en Spaans. Ik vroeg om een Nederlands gidsje, maar die had hij niet, zei hij, hahahaaa. Jammer, had gekund toch??? Ik heb die man wel weer even laten lachen.
...roadcrossing...toch leuk als je van 2 foto's 1 kunt maken....
Eenmaal binnen besloten wij om voor 30 pesos toch maar een fiets te huren, jajaaa, en wij hebben het park verder op de fiets verkend. Ze hebben overal fietsparkeerplaatsen op de plekken, waar je iets kunt bekijken, met mannetjes die de fietsen in de gaten houden. Op een plek dacht een man, dat iemand zijn fiets wilde jatten, maar het was een fietsparkeerwachter, hahahaaa. Hij had zijn fiets niet op de juiste plek geparkeerd, hahahaaa, grappig toch? Ik moest wel heel erg lachen, vooral omdat deze man foto's probeerde te maken van zijn 'model' boven op het balspeelveld, waar niemand op mocht, en iets wat ook mislukte, omdat ik er omheen ging lopen, zodat zij van de ene naar de andere kant ging om te verstoppen, en toen kwam er een grote groep aangewandeld, tsjaaa...hahaaaa.
...grote nohoch mul, 41 meter hoog...
.... ...hier ging het om, deze tempel... ...wij ook naar boven.... ....Johan is onderweg, ik durfde niet, hahaa... ...bovenop... .... ...toch gedaan...!! oeps, dat ziet er stijl uit.... ...mooi... ....did it!!!.... ....balspel... ...op de fiets in een prachtig park.....

1 opmerking:

Geraldine zei

wouahhh gaaf hoor!!!!!!!!!! echt mooi daar zeg !