zondag 26 april 2009

Nu weer de varkens

Gisteren kregen wij een telefoontje uit NL, want er is varkensgriep geconstateerd in Mexico, een bezorgde Stina aan de telefoon. Eénmaal in de winkel ben ik gaan zoeken op het internet in welk deel van Mexico het was. Mexico bestaat uit verschillende staten net zoiets als de USA. Het heet ook de Estados Unidos de Mexico, de verenigde staten van Mexico. Het is dus niet simpelweg Mexico, het zijn allemaal verschillende staten. De varkenspest is uitgebroken in Mexicostad, deze stad ligt in een hele andere staat. Met een vliegtuig duurt het 2 uur en 15 minuten vliegen, dat is dus nog een heel eind bij ons vandaan. Terwijl ik aan het zoeken was op het internet naar het virus h1n1, kwam er een ander stukje direct in beeld, het was de volgende link:
klik hier
Dit gaat over een NL-er in Rotterdam in het Erasmus, hoever weg is dat bij jullie vandaan? Veel korter dan 2 uur en een kwartier vliegen. Noorwegen, daar was de eerste noodsituatie gesignaleerd in januari 2008. Oh, dat is ook veel dichterbij NL dan Mexico. De WHO heeft het geconstateerd in wel 35 verschillende landen inclusief de US en Canada. En dan lees ik een stukje in het nieuws dat er nog geen negatief reisadvies is voor Mexico, ik vind het belachelijk. Gaan de mensen ook niet meer naar Noorwegen, of Rotterdam? Ach en nu is het op die school in Queens, dus laten we ook niet meer naar de US gaan. Negatief reisadvies, ook voor Hawaï, want dat is ook 1 van de staten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hai Mo.
Ik heb net Nadjo bij mama opgehaald en in de auto hoorden we op het nieuws dat mensen alleen maar naar Mexico moeten gaan als ze echt moeten en anders gewoon niet moeten gaan. Ben dus benieuwd of Claudia Nadjo nog laat gaan voor zijn vakantie. Iedereen die naar Mexico wil reizen krijgt een brief en iedereen die net uit Mexico komt moet een vragenlijst invullen. De getroffenen krijgen allemaal griepsverschijnselen.
Hoop niet dat het bij jullie in de buurt komt.
Groetjes, Ilse.