dinsdag 10 februari 2009

Internet

Gisteren was onze internetaansluiting afgesloten. Oo oooh, wij hadden niet betaald! Maar, dat kan ook niet als je geen rekening hebt gehad en omdat wij gisteravond toch naar Cancun gingen dachten wij meteen maar te betalen in Plaza las Americas. Ze hebben er een kiosk in de Chedraui, een grote supermarkt, ....maar toen wij naar de plek toe liepen, waar de kiosk normaal staat was er...... een lege plek. Geen Kiosk, geen internetprovider, fijn, ...... niet dus!!!! Ik surf nu dus mee op de draadloze van het hotel, hahaa handig.
En we hadden onderweg naar Cancun in de file gestaan, dat was even een deja vu Alphen-Den Haag/Rotterdam/Amsterdam, waar heb ik allemaal gewerkt? En alle andere bestemmingen die je kunt bedenken, omdat er een checkpoint was neergezet op de route naar Cancun. En wat doen de mexicanen als er file is??? Ze maken van de vluchtstrook een rijbaan, de vluchtstrook in Mexico is smaller, dus het wordt iets krapper aan die kant. Maar, dat is niet het enige.... de chauffeurs die niet willen wachten maken van het stukje naast de weg, dus naast de vluchtstrook, de berm, ook een rijbaan. Dit was weer een hele aparte gewaarwording. En het werd helemaal leuk, toen er een vreselijke krakkemikkige kever op de vluchtstook reed, die er steeds mee ophield, daar moet je dan weer omheen. En het stuk waar de flyovers staan, waar de auto's wel weer allemaal op de weg moeten rijden, hahaaa. De mensen hier zijn echt gestoord.
Johan is nu opnieuw naar Cancun om onder andere de rekening te betalen. Gisteren hebben we van alles in huis gehaald om vietnamese loempia's te maken. We gaan het in ieder geval proberen. En ik hoop dat het lukt. Dan ga ik ze verkopen aan onze belgische buurvrouw, want die wil een snackbar beginnen met patat en tostie's. Ze vroeg mij of ik wist of "Mora" frikandellen richting Puerto Morelos kon sturen. Dat zou wat zijn!! Ik heb meteen het recept opgezocht van frikandellen en dat gaan we ook een keer uitproberen. Wie had dat nou ooit gedacht. Als dat lukt....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hee als de snackbar open is laat het me even weten, een patatje met en een heerlijke frikandel nou ik kom langs hoor. :-) Groetjes vanuit Playa del Carmen.