dinsdag 11 september 2007

Regelen, regelen...


wachten op Angie

Gisteren zijn we voor de verandering eens naar Cancun geweest samen met Angie. Ze moest ook naar de Notario en wij moesten ook weer. Ze wilde niet al te vroeg weg en ze kwam rond 12.30uur. Wij hadden die ochtend al de accountant aan de telefoon gehad. Hij wilde weten rond welke tijd we in Cancun zouden zijn, zodat hij ons ergens kon ontmoeten. Maar ja, met Angie kun je niet echt een tijd afspreken, zoals ik al eerder heb verteld. We zijn eerst naar de Notario gegaan, want we hadden een genotariseerd contract nodig, dat betekent dat er een stempel op wordt gezet door de notaris en die kost je dan USD 120, ketsjing kassa! Die man heeft natuurlijk ook niet voor niets een sportwagen. Wij hebben er geen cent voor hoeven te betalen!! Dit kwam door Angie. Wij hebben het contract van Angie gegeven het was door ons alledrie ondertekent, alleen de laatste pagina, dus niet zoals dat andere vrouwtje afgelopen vrijdag zei, elke pagina. De notario heeft het meegenomen naar een andere ruimte, en we kregen een kopie van het genotariseerde contract mee. Alle pagina's waren voorzien van een stempel waarop stond dat het een kopie was van het genotariseerde contract, en zelfs de lege pagina's (de achterkant) hadden een stempel waarop stond dat het een lege pagina was. Gelukkig, nu hadden wij wat we nodig hadden voor de accountant, die wij die middag wilden spreken.

Johan probeerde deze man al te bellen vanaf het moment dat wij in de auto waren gestapt bij Angie, maar hij was niet te bereiken op de 2 telefoonnummers die we van hem hebben. Gelukkig belde hij ons toen wij al weer weg waren bij de Notario. Angie wilde onder andere naar de kapper, dus we hebben het zo gedaan, dat wij met de accountant een afspraak hadden, terwijl zij lekker onder handen werd genomen door de kapper.


Cancun, oldtimer, deze kun je huren


chinatown Cancun, Angie's afspraak

Wij werden afgezet bij Plaza de las Americas, het is mijn favoriete mall geworden. Je hebt er alles bij elkaar, je wordt er niet elke winkel ingeroepen. Kortom, je kunt er heerlijk shoppen. Supermarkten, schoenenwinkels, kledingwinkels (o.a. een Zara met mexicaanse prijzen), zelfs een ontzettend nederlandse C&A. Je hebt er ook een dierenwinkel met een blauwe ara, het dier mist wel zijn staart, en in de winkel hebben ze een ruimte waar je je kinderen de dieren kunt laten vasthouden. Ratjes, fretjes, waterschildpadjes, hamsters en vogeltjes. Wel heel leuk om te zien. Ze hebben ook slangen, hagedissen, puppies en vissen. Eigenlijk hebben ze van alles.

Maar wij hadden daar in het winkelcentrum dus een afspraak met onze accountant. Hij was er al en we zijn in een tentje gaan zitten waar we ook iets konden drinken. Dat is wel heel erg handig hier in Mexico, je kunt overal afspreken. Op een bankje in een park, op een parkeerplaats, het maakt deze mensen allemaal niet uit. Wij hebben onze spullen afgegeven en nu kan deze man voor ons aan het werk om ons te registreren met ons bedrijf bij de verschillende instantie's. Daarna zijn wij nog naar een supermarkt gegaan om voor Johan zijn favoriete chocoladekoekjes te kopen hier in Mexico want, de vorige keren waren de koekjes op, en we hebben weer een ijsje gehaald bij de ijscoman.

de mall...huh?

hahaaaaa, toch goed gezien!

Toen besloten we om Angie te bellen zodat zij ons weer kon ophalen. Zij heeft ons nog een andere winkel laten zien, de Costco of zoiets. Ook weer ontzettend groot, allemaal hele hoge stellingen en pallets met van alles en nog wat. Er stond een man met kaarsen en drijfkaarsen in de vorm van een bloem, dat is dus iets wat de mensen hier nog geweldig vinden. Hij had ook grote vazen van kaarsvet gemaakt, Angie vond ze wel heel mooi voor in de tuin. Ik vertelde haar dat ze dat maar niet moest doen, want dat smelt in de hitte hier. Ging ze dat navragen bij die man en wat denk je?? Volgens die man, de verkoper van dat spul, smelt dat echt niet in de tuin, wonderbaarlijk toch?? Nou, ik ben niet gek, ik hoef ze in ieder geval niet!

Ze hadden hier ook kip borrelhapjes, voor in de magnetron of oven. Hebben we natuurlijk meegenomen om te vergelijken met de borrelhapjes uit de Herenhof in Alphen, maar die uit Alphen zijn toch véél lekkerder. Het is niet te vergelijken. Mijn oude buren weten waar ik het nu over heb, tsjaa hmmm. En ze hadden er tahu/tofu, hebben we ook maar meegenomen. Wat ze er ook hadden is een koeling met allerlei groente en fruit. Dit is een hele grote ruimte in de winkel, en het is er echt heel erg koud, brrr. Het is meer een koelcel, alsof je een koelkast binnen wandelt. Dus ik ben een paar keer onder luid gegil heen en weer gerend om spullen te pakken. Die meisjes die in de winkel werkten, wisten niet wat er gebeurde. Angie lag in een deuk, zij vond het zo koud daarbinnen, dat ze er niet eens binnen ging.

En wat we ook hebben gezien is de kerstafdeling!! 1 klein pad met wat beeldjes en kerstverlichting, geen kerstballen, slingers, glitters en takken in alle kleuren die je kunt bedenken, maar misschien wordt het nog wel meer uitgebreid, geen idee het is pas september. Voor zover ik het heb begrepen is Pasen hier het grootste feest voor de Mexicanen. Maar eerst komt nog 15 september dan is het onafhankelijkheidsfeest van Mexico. Op het moment wordt alles versierd met de mexicaanse kleuren en auto's rijden rond met vlaggetjes van Mexico. Ik dacht dat er een belangrijke voetbalwedstrijd aan zat te komen, maar het is dus 15 september. Oh, Ik kom er net achter waarom Johan de koekjes zo lekker vind. Ik wilde er net 1 van pakken maar, door de warmte smelt de chocolade en plakken ze allemaal aan elkaar vast. Je denkt 1 koekje te pakken, maar het zijn er direct 4!!!


de kerstafdeling, niet veel


sneeuwpoppen


Goudse kaas


Edammer


kom nog net boven Angie's boodschappen uit


een pad in Costco


de echte vrucht is toch veel lekkerder!!


de oplossing voor snurkers ANTI RONC

Geen opmerkingen: