vrijdag 7 september 2007

Weer naar Cancun

Vandaag zijn we weer naar Cancun gegaan, maar ditmaal met de bus. De ADO bus! Als je in NL een ADO bus ziet, kan het zijn dat er niet veel meer van over is na een rit met ADO supporters, maar hier is het een hele luxe bus, met airco, video, wc, en verschoonruimte voor de babies. De rugleuning kan naar achter en je hebt een voetensteuntje. Als je wilt kun je ook nog het gordijntje dicht trekken voor het raam. En als je veel bagage hebt dan gaat dat gewoon in de bagage ruimte. Hoe luxe kun je reizen voor maar weinig pesos, 17 om precies te zijn voor een enkeltje. Het is 36km van Puerto Morelos naar Cancun, dat is toch geen geld? En je wordt ook nog zonder stops naar het centrum van Cancun gereden. Deze busmaatschappij rijdt door heel de provincie Yucatan, naar alle plaatsen. Als je hem net hebt gemist dan komt er over 15 minuten weer een andere bus.

We wilden dus naar de notaris voor het notariseren van het huurcontract. Dat schijnt te moeten. Daar aangekomen bleek dat we allemaal al de pagina's moesten ondertekenen ipv alleen de laatste. Duhuh?? We moesten 3 exemplaren hebben en daarvan alle pagina's ondertekenen. Dat lukte dus niet meer vandaag, want Johan en ik konden wel ondertekenen, maar Angie was er niet bij, dus maandag moeten we het nog een keer proberen. Jammer dan, we hebben wel meteen een kopie van onze akte van de zaak meegevraagd, want die hadden we nog niet. We hebben meteen een extra kopie gemaakt van het huurcontract in Cancun en we hebben voor de zekerheid onze faxen van één van de eerdere blogs nog een keer gefaxt.

Daarna hebben boodschappen gedaan, normaal deden we dat tegenover het busstation van de ADO, maar die winkel is uitgefikt. Erg jammer, want dat was reuze handig voor ons. Maar wat niet kan, kan niet. Dus we zijn naar de Plaza de las Americas gegaan. En het was uitverkoop!!!! Leuk, ik heb 2 nieuwe jurkjes gekocht en Johan nieuwe sandalen. Mooie schoenen!!! Maar ik draag ze hier niet dus ik heb ze alleen allemaal even vastgehouden. Natuurlijk hebben we ook onze boodschappen gedaan, en daarna zijn we weer naar huis gegaan.

Dit kom je tegen voor je bij de bushalte bent

Corvette van de buurman, favoriet van Jo


hagedisje bij een klein waterflesje


wachtruimte van de ADO


loket van de ADO


video in de bus


de taxitarieven 200 of 17 pesos voor de bus?


wij weten het wel


Plaza de las Americas mall


de ijscoman


ijs!!!

Geen opmerkingen: