woensdag 5 maart 2008

Gezien!!

We hebben vandaag een deel van ons stukje grond gezien. We hebben ons een weg gebaand door de jungle met onze machetes. Klinkt wel erg stoer, he? Die dingen waren niet zo scherp, dus ik heb nu een gigantische blaar op mijn duim en Johan heeft 2 gigantische blaren op zijn duim en wijsvinger. Ik zei nog toen wij de machetes hadden gekocht, hebben we nog handschoenen nodig? Maar Johan vond het niet nodig. Vandaag toch maar wel gehaald, haha, en een vijl om de machetes te slijpen. Morgen een tang halen voor de dikkere takken, zodat we die iets makkerlijker kunnen afknippen.
We hebben het begin van de grond gezien. Een hoek, nu willen we er om heen werken. Het is al gemarkeerd, dat zijn de stokken met de gele linten. Op elke hoek zou een stok moeten staan. We hebben op elke 100 meter vanaf de weg een stok gezien. Ons stuk is het 3e stukje grond vanaf de weg. Dus na de 200 meter begint ons stuk. Met het markeren is er een pad om het stuk grond gekapt. Dat moeten wij nu dus wel open zien te houden. Ik hoorde Johan ineens 'Wow' roepen. Er was een grote spin met spinneweb zijn web was gespannen over het pad. Ook kwamen we een grote mierenhoop tegen.
Op de weg terug zijn we even gestopt bij de minisuper op dezelfde route. Ze verkopen verkoelende drankjes en zakjes chips. Op het bord staat sigaretten, drankjes en bier. Het is dus echt een minisuper. We hebben gezellig gekletst en kennis gemaakt met Filiberto, maar we mogen hem Fili noemen. Hij heeft even de soorten dieren opgenoemd die er rondlopen in dat gebied.
Toen we in Puerto Morelos terug kwamen zijn we gestopt bij Erika en hebben even gezellig bijgekletst. Eenmaal terug bij ons huis, wilde Benjamin onze machetes wel slijpen. Die van mij is nu scherp.

Geen opmerkingen: