vrijdag 28 maart 2008

Veel te huur

We zijn vandaag naar de wijk Villas Morelos gegaan, want er staan hier ontzettend veel huizen te huur. Het is een nieuwbouwwijk in Puerto Morelos aan de andere kant van de snelweg. Gisteren zijn we naar het huis van de persoon gegaan waar wij mee hadden afgesproken, die van de vw 'sedan'. Dat was gisteren om 07.30 uur in de ochtend voordat hij naar zijn werk ging in Cancun. De werktijden hier zijn nl. verdeeld over de hele dag. Hij werd om 08.30 uur opgehaald en hij werkt tot 20.00 uur, tussen de middag zijn ze vrij van 14.00 tot 17.00 uur, maar dan gaan ze eten in de stad. Hij reed via de snelweg naar de wijk, maar dan moet je dus keren op de snelweg. Dat zijn dus hele gevaarlijke punten op de snelweg, en ze worden 'retorno' genoemd, spannend!!! Je gaat er dus af van de snelle baan en het is de bedoeling dat je weer op de snelle baan invoegt.

Er is dus ook een weg van de Colonia de oude bestaande wijk aan de andere kant van de snelweg naar Villas Morelos, deze is dus nog niet geasfalteerd. Ze gaan dat nog wel doen, maar nu is het nog een zandweg. Wij hebben die weg vandaag uitgeprobeerd! Je doet er wel een stuk langer over dan over de snelweg, want dit gaat niet zo snel, of je moet graag willen dat al je ingewanden door elkaar worden geschud en anders gerangschikt worden in je lichaam, hahahaaa.

de route van de colonia naar villas morelos

Wij zijn alle straten door gereden op zoek naar de huizen die te huur waren. En het waren er veel, maar ze voldeden niet allemaal aan onze eisen. We willen er in ieder geval tegels op de vloer hebben en iets wat op een keuken lijkt. In de wijk is het trouwens wel al helemaal geasfalteerd. Nu nog een paar telefoontjes plegen, en kijken wat daar uit komt. Terug hebben we de snelweg genomen. De invoegstroken zijn hier ook heel kort, dus je moet ook echt heel goed kijken of je de weg wel op kunt rijden. En anders sta je gewoon iets langer stil, totdat je wel de weg op kunt. Ik ben er nu wel al een beetje aan gewend.

Geen opmerkingen: