woensdag 12 maart 2008

Progreso

We zijn vandaag naar Progreso gereden, via 1 van de nieuwe wereldwonderen. We zijn naar Chitzen Itza geweest. Een grote Maya ruïne. Het was op de route en ik vond dat we er dan ook maar eens moesten gaan kijken.

eerst mijn theetje, daarna beginnen met de route

dit is een cenote

natuurlijk ook souverniers te koop

dit was een huis

vals spelen en nog niet winnen...?

een stukje van het complex

Om er te komen hebben we onze ogen uitgekeken onderweg. Je blijft je verbazen hier in Mexico. De weg naar Progreso is voor een groot gedeelte een tolweg. Daar is niks mis mee. Meestal rijdt dat wel lekker door, omdat je minder afslagen hebt. We reden eerst op de gewone weg, in the middle of nowhere, staat er een man op de weg een rand wit te verven??? Verder is er niemand te bekennen, ook geen vervoer van het mannetje. Verderop staan er ineens mannetjes die het groen aan het bijhouden zijn, zodat de weg niet wordt overwoekerd. En wel aan beide kanten van de 2 baansweg, dus aan de langzame en de snelle strook????? Okay, daarna zien we ineens een man op een fiets, hij rijdt achter een maaimachine aan, die de zijkant kortwiekt. Je gelooft je ogen niet.

Dan gaan we over op de tolweg. Hier zien we steeds mannetjes met een soort bakfiets rijden op de weg, links en rechts op onze 2 baans tolweg. Deze mannen gaan gezellig hout verzamelen en in stukken zagen en dat laden ze in hun bak. Later zien we iets waar maar niet over uitgepraat raken. Wij rijden op de tolweg, 2 banen, 1 langzame links en 1 voor de snellere auto's rechts. Zien we ineens een mannetje op een bakfiets op de snelle baan rijden maar, en nu komt het, hij rijdt ook nog eens tegen de rijrichting in. Nou vraag ik je.......??? DEATHWISH???? Dat doe je toch niet. Nu moeten jullie wel weten dat de tolweg en eigenlijk de hele rit richting Progreso heel erg rustig was. We hebben op de tolweg meer fietsers dan auto's gezien, hahahaaa. Als je zegt dat we 20 auto's hebben gezien dan is het veel.

Het is hier trouwens koud in Progreso!!! De NL eigenaren van dit hotel zijn heel aardig. Het was het enige hotel met een werkende website op internet. De foto's plaats ik later wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Weer even een berichtje uit de Afrikalaan met een steeds groter worden parkeerprobleem. Dit Toyota zou hier niet misstaan hoor, dan konden we wat irritante Polderpeilbewoners laten moven.
Johan, we missen gewoon je streken in dit soort gevallen! Hoe pakken we dit toch aan?????

Groetjes van De Raatjes!