donderdag 3 april 2008

De havenmeester

We wilden gisteren weten wat we nodig hebben om de boot te registeren in Puerto Morelos, dus zijn we naar havenmeester geweest. Hij was er niet en de persoon die er was begrepen wij niet helemaal. Vandaag zou de havenmeester er zijn rond 10.00 uur in de ochtend en volgens zijn collega spreekt deze man engels. Rond 10.00 uur waren wij in het gebouw van de havenmeester, hij was er nog niet en er was 1 persoon voor ons. Dus nog even wachten.

Toen wij aan de beurt waren was de eerste vraag van Johan aan de havenmeester of hij engels sprak, en toen zei hij dus 'NEE', hahaaa. Nu was het dus onze beurt om te zien of onze lessen zin hebben. We zijn een heel eind gekomen hoor. Nadat wij allebei in het spaans vragen aan het stellen waren, begon hij toch een beetje engels te spreken. Ik denk dat hij een beetje bang was om engels te spreken, maar het kwam er dus op neer dat wij naar Puerto Juarez moesten, een andere haven. Dat is net ten noorden van Cancun. Om daar te registreren bij de havenmeester. Het enige wat we nodig zouden hebben waren de papieren van de zaak.

Wij hebben die opgehaald en voor de zekerheid ook onze fm3 en paspoorten meegenomen. Na een rit van ongeveer 3 kwartier waren wij aangekomen in Punta Sam, want zo heet het plaatsje daar bij die haven, hadden we weer iemand die alleen spaans sprak, dus wij konden weer oefenen met ons spaans, hahahaa. Bleek dat we toch nog iets meer nodig hadden. Hier moet je van alles het origineel laten zien plus 2x een copie. De papieren van het bedrijf, de fm3's alle pagina's (die hebben we, maar thuis, duhu), een brief die we moeten typen en ondertekenen, met onze gegevens erop, en als laatste de gegevens van de boot. We zijn weer iets wijzer geworden. Als we dit pakket hebben ingeleverd duurt het weer 5 dagen, ongeveer een week. Hierna mogen weer naar de havenmeester in Puerto Morelos. We hebben nog wat foto's gemaakt en Johan heeft ons bijna vast gereden in het zand van de parkeerplaats, hahaha. We kwamen niet makkelijk weg.

strand van Punta Sam

smal

de parkeerplaats is mul zand

Johan wacht op mij

de weg richting Cancun

Geen opmerkingen: