woensdag 23 april 2008

Erg.....of handig??

Ik vind het echt erg, zo corrupt als ze hier zijn, maar het is toch verrekte handig. Wij doen er nu deze maand net zo hard aan mee. April is de maand dat de papieren geregeld moeten worden voor de boot en speciaal voor het marine park. Je mag er, commercieel gezien, niet komen als je er geen vergunning voor hebt. Wanneer je privé een bootje hebt en je woont hier is het geen probleem, dan mag je er gewoon naar toe.
We hebben vandaag een collega van de havenmeester wat gegeven, zodat wij vrijdag vroeg onze papieren uit Progreso hebben, zodat wij diezelfde dag nog naar de havenmeester in Puerto Juarez kunnen gaan. Ayayay, errug, en dan kijken of we daar hetzelfde kunnen doen.
Ook zijn we naar het kantoor van het marinepark gegaan. Papieren rompslomp is daar hetzelfde, we hebben een uitdraai mee gekregen van de spullen die ze daar nodig hebben. Weer een fm3 kopie en een kopie van de papieren van de zaak enz. enz. We hebben ook een kopie nodig van een vaarbewijs, dus wij melden dat wij dat niet hebben en hier iemand voor gaan inhuren, die nu nog onbekend is. En wat zegt die man..............??? Je hebt gewoon een kopie nodig van iemand die er wel een heeft, later kun je alles gewoon wijzigen, nou ja, tsjaa......
Zo gaat alles dus in zijn werk hier in Mexico. Prachtig land, alles is hier mogelijk! Hahahahaa!!!

Geen opmerkingen: